Hund och katt – olika men väldigt lika

Hunden, människans bästa vän. Ett ordspråk som har hängt med genom alla tider. Frågan är om människan alltid är hundens bästa vän. Allt som oftast får hundar klara sig själva under stora delar av dagen. Detta är något som egentligen inte behöver vara ett problem. Hundar klarar sig allt som oftast utmärkt på egen hand, men även våra fyrbenta vänner kan bli lite ensamma och uttråkade ibland.

En lösning på det problemet kan vara att införskaffa en till fyrbent vän – till exempel en katt. Att hundar och katter inte går ihop är en sanning med viss modifikation. Faktum är att det finns fall som visar på att dessa två är utmärkta komplement till varandra, vilket går att läsa om i Helsingborgs Dagblad.

Att ha såväl en hund och en katt behöver inte heller kosta särskilt mycket. I och med att det är två djur som till mångt och mycket liknar varandra I sätten de beter sig på så kan många leksaker, tillbehör och accessoarer användas till både katten och hunden. Bland annat så kan ett klassiskt klösträd vara praktiskt för båda två. Dels som leksak men också som ett praktiskt verktyg för att hålla klorna i styr. Dessutom underlättar det något otroligt för dig som djurägare om du slipper klippa klorna själv eller till och med gå till veterinären för att lösa detta. Detta är såklart bara ett av många exempel som både katter och hundar kan ha nytta av.

Som du märker så finns det många fördelar med att kombinera dessa små krabater med varandra. Inte bara kan de fungera som ett utmärkt sällskap till varandra utan det kan även underlätta för dig som husse eller matte att inte behöva lägga ner så otroligt mycket tid på att leka, underhålla och se efter dem eftersom de oftast klarar sådant på tu man hand! Skaffar du både vid samma tidpunkt, när de är små, brukar det oftast inte vara några problem att få dem att bli vänner.

Sök

Kategorier

Twitter: Agility Sverige